Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر اولین کنگره شعر «حدیث حُسن» از استقبال شاعران پیشکسوت از این دوره کنگره خبر داد. به گفته او؛ ۵۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده است. ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

رحمان نوازانی، دبیر نخستین کنگره شعر «حدیث حُسن»، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به استقبال صورت گرفته از این کنگره گفت: این کنگره با محوریت شخصیت امام حسن(ع) و فرزندان ایشان در دو بخش اصلی و فرعی فراخوان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه به دو موضوع یاد شده در کنگره‌ها و همایش‌های کشور پرداخته نشده، استقبال خوبی از سوی شاعران صورت گرفت؛ این در حالی است که معمولاً از موضوعات کمتر مطرح شده، استقبال خوبی صورت نمی‌گیرد.

ارسال 500 اثر به اولین دوره کنگره

وی با بیان اینکه سروده‌ها در قالب‌های متنوع شعری به دبیرخانه ارسال شده است، اضافه کرد: تا پایان مهلت اعلام شده 500 اثر از 200 شاعر به دبیرخانه ارسال شد که در میان شاعران، اسامی شاعران صاحب‌سبک و پیشکسوت زیاد به چشم می‌خورد.

دبیر نخستین کنگره شعر «حدیث حُسن» با اشاره به چرایی برگزاری این کنگره یادآور شد: در دهه 80 اولین کنگره شعر آیینی در شهر کرج برگزار شد، اما این جریان متأسفانه با غفلت مسئولان راکد شد و اتفاق خاصی در این رابطه رخ نمی‌داد؛ به همین دلیل برخی از شاعران تصمیم گرفتند که دفتر متمرکز شعر آیینی را در این شهر تشکیل دهند. راه‌اندازی این دفتر با میلاد مبارک امام حسن(ع) مصادف بود. هم به  دلیل تقارن این دو اتفاق و هم با توجه به اینکه به شخصیت امام حسن(ع) به صورت خاص و شاخص در کنگره‌های ادبی پرداخته نشده است، تصمیم گرفتیم که این کنگره را برگزار کنیم.

چرا زبان و مضامین شعرهای آیینی تکراری است؟

نوازانی در پاسخ به این پرسش که در طول چند سال گذشته شعر آیینی از زبان و مضامین تکراری رنج می‌برد، این موضوع با توجه به اینکه اطلاعات درباره زندگی و شخصیت امام حسن(ع) معمولاً محدود است، تا چه اندازه در اشعار ارسالی مشاهده شده است، گفت: ما قائل به این هستیم که شعر، آفرینش ادبی است و با ویژگی‌های درونی شاعر ارتباط دارد. اگر شاعران به ویژگی‌های درونی خود تکیه و آفرینش‌های ادبی خود را پیگیری کنند، شاید بتوانیم بگوییم که دیگر هیچ اثری شبیه اثر دیگری خلق نمی‌شود. اما ویژگی‌ سروده‌های آیینی در چند سال گذشته چیز دیگری می‌گوید.

وی ادامه داد: جریان شعر آیینی در کشور از سال‌های 83-84 در کشور آغاز شد. این جریان تا سال 93 مسیر خود را به خوبی طی کرد، اما از این سال تاکنون می‌توان گفت که بخشی از جریان شعر آیینی کشور به دام تکرار افتاده است. این موضوع یکی از نقدهای جدی به شعرهای آیینی کشور است. همواره این پرسش مطرح است که چرا زبان این سروده‌ها مشابه و مضامین اقتباسی است؟ چرا تولید محتوا اتفاق نمی‌افتد؟ این روند کل کشور است؛ از این جهت بخشی از آثار ارسال شده به دبیرخانه کنگره «حدیث حسن» از این قاعده مستثنی نیست، اما می‌توان گفت که تعداد این دسته از آثار کم است. با توجه به اینکه شاعران مطرح آیینی کشور از این کنگره استقبال کردند، می‌توان گفت که بخش قابل توجهی از سروده‌های ارسال شده زبان و سبک خود شاعر را دارد. 

تجلیل از 6 شاعر برگزیده در اختتامیه

به گفته نوازانی؛ رفع این آسیب‌ها نیازمند زمینه‌سازی و انجام مقداماتی است که یکی از مهمترین‌ آنها، افزایش اطلاعات شاعران در زمینه زندگی و سیره اهل بیت(ع) است.

«حدیث حُسن»؛ اولین کنگره ملی شعر امام حسن(ع) فراخوان داد

دبیر نخستین کنگره شعر «حدیث حسن» همچنین به تجلیل از شاعران در اختتامیه این دوره از کنگره خبر داد و گفت: در بخش اصلی این دوره کنگره که با موضوع شخصیت و سیره امام حسن(ع) برگزار شده، قرار است از سه شاعر به عنوان برگزیده و یک شاعر به عنوان شایسته تقدیر، تجلیل شود. در بخش فرعی کنگره که با موضوع فرزندان امام حسن(ع) برگزار شده، نیز روند به همین صورت خواهد بود. در اختتامیه این کنگره جمعی از شاعران پیشکسوت و جوان از جمله غلامرضا سازگار حضور خواهند داشت.

اختتامیه اولین دوره کنگره شعر «حدیث حسن» در آستانه سالروز شهادت امام حسن(ع)، روز جمعه، سوم آبان‌ماه از ساعت 18 در صحن امامزاده حسن واقع در کرج، میدان شاه عباسی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ادبیات دینی و آیینی

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۲۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد

پنجمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای با محوریت اجلاسیه استادان معارف اسلامی سراسر کشور، در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، پنجمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی امام خامنه‌ای با محوریت اجلاسیه استادان معارف اسلامی سراسر کشور، در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام روح‌الله شاکری در اجلاسیه استادان معارف اسلامی سراسر کشور در قالب "کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله العظمی خامنه‌ای" که در سالن همایش‌های دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، ضمن خیر مقدم به حضور اساتید معارف اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و تبریک روز معلم، گفت: تربیت فضلا و دانشمندان و اساتید معارف اسلامی، تربیت محقق و تدوین متون دروس معارف اسلامی یکی از رسالت های مهم دانشگاه معارف اسلامی است.

وی بررسی و تبیین اندیشه های اندیشمندان متصل به سرمنشاء نورانی قران را از رسالت های دانشگاه معارف اسلامی برشمرد و افزود: یکی از جدی ترین مطالبات اساتید و دانشجویان از این مجموعه این است تا راه را برای معارف قران در فضای دانشگاه هموار سازیم.

شاکری به نقش آفرینی های دانشگاه معارف اسلامی در بسط و نشر معارف قرانی به فضای دانشگاه اشاره و کرد و گفت: از 200 مقاله ارسالی به دبیرخانه پنجمین اجلاسیه کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرانی امام خامنه‌ای بیش از 70 مقاله به عنوان مقالات برتر اساتید معارف انتخاب شدند.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی گزارشی از رونمایی از کتاب 5 جلدی آثار فاخر پنجمین اجلاسیه ارائه کرد و افزود: در این دور از اجلاسیه پنل های تخصصی متعددی از جمله کمیسیون معارف قرآن و حدیث، تاریخ و تمدن نوین، انقلاب اسلامی و مبانی نظری نظام اسلامی در قالب کمیسیون های تخصصی ارائه خواهد شد.

وی بر اهمیت تداوم ارتباط مستمر با قران تاکید و بیان کرد: اساتید معارف باید در کنار ارتباط عمیق تر مبتنی بر تدبر، انس با قران را با محوریت تامل بر آیات در دستور کار قرار داده، معارف قرانی را استخراج کرده و ناظر به نیازهای اجتماعی در اختیار تنوع مخاطبانی قرار دهند.

شاکری با تاکید بر لزوم راهبری جامعه بر اساس اندیشه های قرآن محور، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی محور تمام مباحث و رویکردهای خود را در سیر مراحل تمام زندگی بر محوریت قران ترسیم کرده‌اند؛ امیدواریم بتوانیم اندیشه های ناب را در فضای دانشگاهی بسط و نظر داده، مطلعی بر نشر معارف قرانی در حوزه های تخصصی باشد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به جشنواره روستایی رضوی